Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LE: Tužan kraj Novosađana u Ružomberoku

06.07.2017. 22:08 22:10
Piše:
Izvor: J. Grlić/Fudbaleri Vojvodine suznih očiju su napustili teren

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su već u prvom kolu kvalifikacije za Ligu Evrope, zasluženo, jer je od njih bolja bila ekipa Ružomberoka.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Posle dvomeča Slovaci su pokazali da su u ovom trenutku spremniji rival i našli se u narednoj rundi. Krivca za debakl mogu da pronađu jedino u sebi samima i lošoj igri u revanšu kao i u propuštenim prilikama u prvoj utakmici na Karađorđu. Ali, ko se toga još seća...

Nije Vojvodina ušla u meč uplašeno. A iskreno nije bilo ni razloga za to. Novosađani jesu bili nešto oprezniji, ali su zapretili prvi u 7. minutu kada je posle solidne kontre sa 18 metara šutirao Jovančić, a golman Macik lepom paradom izbio loptu u korner. Imao je naš tim inicijativu, izveo nekoliko kornera, ali pravih velikih prilika za gol nije bilo. Tek negde oko 30. minuta domaćin je počeo da se budi, a Peter Maslo mogao je tada ozbiljnije da ugrozi gol Rockova, srećom nije bio precizan, posle greške golmana Vojvodine, pogodio je stativu.

Kao i u prvoj utakmici ton igri Ružomberoka davao je kapiten Marek Sapara. Međutim, blaga inicijativa “ruža” nije potrajala i ritam igre se primirio. Do isteka 45. minuta šansi više nije bilo i na odmor se otišlo bez golova.

I u nastavku Novosađani su bili ti koji su prvi ugrozili gol rivala, kada je Malbašić makazicama preko glave pokušao da nadmudri odbranu Slovaka. Nije imao uspeha, a tri minuta kasnije isti igrač mogao je da reši sve dileme. Nemanja Subotić sjajno je povukao kontru, ubacio loptu u prazan prostor, a Malbašić sjajno utrčao i pobegao odbrani rivala. Nažalost, kod poslednjeg dodira lopte pre, činilo se sigurne egzekucije, dao je sebi nešto duži pas i velika prilika otišla u nepovrat. U tim trenucima počeli su i zvižduci domaće publike upućeni igračima Ružomberoka i to kao da ih je prenulo. U 67. minutu dosuđen je faul za domaćina, a rezervista Takač ubacio loptu pred gol Rockova. Tamo je nespretno i nesrećno reagovao Nikola Kovačević i sproveo loptu u sopstvenu mrežu. Kakav peh!

Susret navijača
Nekoliko časova pred početak utakmice u centru Ružomberoka srele su se dve grupe navijača. Susret je usledio ispred hotela Kultura u centru ovog gradića ispod Tatri, a protekao je u duhu prijateljstva. Pristalice oba kluba, njih stotinjak skandirali su: “Kosovo je Srbija”, pozdravilo se i razišlo.

Usledilo je veliko slavlje na stadionu, a među onima koji su bodrili Vojvodinu zabledilo je pitanje da li njihovi ljubimci imaju snage za povratak. Trener Vanić načinio je nekoliko izmena, ali pomaka u igri do kraja utakmice više nije bilo.

U 80. minutu totalni krah sprečio je Emil Rockov fenomenalno odbranivši udarac iz blizine Jana Masla. Voša lagano počela je da ostaje bez daha, ali i ideje u igri, pa se naslućivao tužan završetak ove evropske priče. A da je zaista tako potvrdio je upravo Jan Maslo u 87. minutu, kada je posle novog faula i centaršuta Takača glavom po drugi put savladao Rockova i postavio konačnih 2:0.

A. Predojević

Vanić: Život ide dalje

Trener Vojvodine Nenad Vanić na debiju na klupi Vojvodine doživeo je težak poraz. On nije skrivao razočaranje, a u komentaru je rekao sledeće:

- Odigrali smo onako kako smo se i dogovorili u prvih 30 minuta. Potom je usledio mali pad, ali smo na veliki odmor otišli smo, uz  odgovarajući 0:0. U 54. minutu stigli smo do šanse koju smo čekali i koju je Malbašić jednostavno morao da realizuje. Nažalost, u tome nije uspeo i ubrzo nas je stigla kazna u vidu nesrećnog autogola Nikole Kovačevića. Nije bilo puno vremena, opet smo imali priliku da preko Trujića postignemo gol i stignemo do penala, ali nije nam se dalo. Okrećemo se sada prvenstvu, moramo da oporavimo ekipu, da proanaliziramo šta je dovelo do ovog poraza i da u domaćoj konkurenciji od samog starta počnemo da beležimo dobre rezultate. Razočaran jesam i tužan, ali očigledno je da promena trenera traumatično delovala tim. Život ide dalje.

Ružomberok - Vojvodina 2:0 (0:0)

RUŽOMBEROK: Stadion pod Čebratom, gledalaca 4.000, sudija: Higler (Holandija) Strelci: Kovačević u 67. (autogol) i J. Maslo u 87. minutu. Žuti kartoni: J. Maslo, Lačni i Gal-Andrezli (Ružomberok), a Subotić, Trujić, Jovančić i Planić (Vojvodina).

RUŽOMBEROK: Macik 7, J. Maslo 7,5, Kose 7, Gal-Andrezli 7, Kočan 7, Kupec 7, T. Maslo 7, Nenič 7, Danijel 7 (Kružilak), Sapara 7,5 (Takač 8), Lačni 7,5 (Gerec).

VOJVODINA: Rockov 6,5, Lakićević 6, Planić 6,5, Kovačević 5, Bureković 5,5, Vukasović 6, Jovančić 6 (Mirosavljev), Subotić 5,5 (Živković), Mesarović 6 (Spremo), Malbašić 6, Trujić 5,5.

Autor:
Pošaljite komentar