Рецепт дана: Чорбица од грашка
21.06.2017.
13:19
13:21
Коментари (0)
Ова ароматична и лагана чорбица савршен је гастро избор за вреле летње дане.
Састојци:
- 25 г маслаца,
- 2 кромпира средње величине,
- 150 г празилука
- 1 јабука,
- 1 коцка за супу,
- 250 г свежег грашка (може смрзнути)
- 60 мл павлаке,
- со и бибер по укусу,
- свежи влашац
Припрема:
1. Исецкани кромпир, празилук и јабуку динстати на маслацу око 5 минута, односно, док поврће и воће не омекша.
2. Прокувати коцку за супу и додати грашак, па кувати након кључања још око 20 минута или док поврће сасвим не омекша.
3. Поврће уситнити у блендеру или штапним миксером док чорба не постане густа, глатка и уједначена.
4. Умешати павлаку, па зачинити.
5. Пре служења, посути исецканим свежим влашцем.