Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Палачинке на класичан начин

12.05.2017. 11:53 11:56
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Обично су најједноставнија решења како у животу, тако и у кухињи – најбоља. Палачинке су свакако потврда за то.

Састојци:

- 200 г брашна (тип 400, меко),

- 2 јајета,

- 1 кашика уља,

- 3 дл млека и мало млаке воде,

- кашичица соли и шећера

Припрема:

1. Узети дубљу пластичну посуду и у њу сипати брашно, додати јаја и око 2 децилитра млека, па затим све добро умутити. Ако је потребно, додати још мало млека.

2. Мутити док смеса не постане глатка и без грудвица, а потом додати још млека и мало киселе воде, док се не добије прилично ретко тесто, које по густини већ личи на чорбу.

3. У умућено тесто додати око децилитар уља и добро промешати.

4.  У тигањ сипати уље, па кад се загреје одвадити вишак масноће.

5. Вратити га на ринглу и онда кутлачом сипати тесто и равномерно га разлити по тигању.

6. Температура на којој се палачинке пеку мора да буде висока.

7. Пећи кратко са обе стране, а уколико нисте вични у бацању палачинке увис, можете је преврнути и ножем.

8. Готове палачинке ређајте на плитак тањир и на крају вам још само остаје да намажете фил по жељи.

Пише:
Пошаљите коментар
Ко још не воли палачинке

Ко још не воли палачинке

28.06.2015. 21:33 13:33
Рецепт дана: Слане палачинке

Рецепт дана: Слане палачинке

03.04.2017. 14:16 15:15