Рецепт дана: Постан хлеб са бананама и бадемима
Овај сјајан и укусан хлеб најбоље је, кад се мало прохлади, послужити са џемом по жељи.
Састојци:
Шоља и по брашна,
Три четвртине шоље овсених пахуљица,
Пола шоље смеђег шећера,
Пола кашичице соли,
Кашичица и по сувог квасца,
Пола шоље бадема,
Прстохват мускатног орашчића,
1 кашичица цимета,
Четвртина шоље уља,
3 и по зреле банане.
Припрема:
1. Загрејати рерну на 180 степени.
2. Изгриловати бадеме у тигању, сачекати да се охладе и потом их исецкати.
3. У дубокој чинији помешати све суве састојке (брашно, овсене пахуљице, шећер, со, квасац, бадем, мускатни орашчић и цимет).
4. У другој посуди изгњечити банане, умутити са уљем и измешати са сувим састојцима. Потом умесити, док се не добије хомогена смеса.
5. Масним папиром обложити дугуљасти калуп, сипати смесу за колач и пећи 40-50 минута.