Recept dana: Postan hleb sa bananama i bademima
Ovaj sjajan i ukusan hleb najbolje je, kad se malo prohladi, poslužiti sa džemom po želji.
Sastojci:
Šolja i po brašna,
Tri četvrtine šolje ovsenih pahuljica,
Pola šolje smeđeg šećera,
Pola kašičice soli,
Kašičica i po suvog kvasca,
Pola šolje badema,
Prstohvat muskatnog oraščića,
1 kašičica cimeta,
Četvrtina šolje ulja,
3 i po zrele banane.
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
2. Izgrilovati bademe u tiganju, sačekati da se ohlade i potom ih iseckati.
3. U dubokoj činiji pomešati sve suve sastojke (brašno, ovsene pahuljice, šećer, so, kvasac, badem, muskatni oraščić i cimet).
4. U drugoj posudi izgnječiti banane, umutiti sa uljem i izmešati sa suvim sastojcima. Potom umesiti, dok se ne dobije homogena smesa.
5. Masnim papirom obložiti duguljasti kalup, sipati smesu za kolač i peći 40-50 minuta.