Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Postan hleb sa bananama i bademima

13.04.2017. 10:37 10:40
Piše:
Foto: Epa (Karl Mathis)

Ovaj sjajan i ukusan hleb najbolje je, kad se malo prohladi, poslužiti sa džemom po želji.

Sastojci:

Šolja i po brašna,

Tri četvrtine šolje ovsenih pahuljica,

Pola šolje smeđeg šećera,

Pola kašičice soli,

Kašičica i po suvog kvasca,

Pola šolje badema,

Prstohvat muskatnog oraščića,

1 kašičica cimeta,

Četvrtina šolje ulja,

3 i po zrele banane.

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

2. Izgrilovati bademe u tiganju, sačekati da se ohlade i potom ih iseckati.

3. U dubokoj činiji pomešati sve suve sastojke (brašno, ovsene pahuljice, šećer, so, kvasac, badem, muskatni oraščić i cimet).

4. U drugoj posudi izgnječiti banane, umutiti sa uljem i izmešati sa suvim sastojcima. Potom umesiti, dok se ne dobije homogena smesa.

5. Masnim papirom obložiti duguljasti kalup, sipati smesu za kolač i peći 40-50 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar