Рецепт дана: Слане палачинке
Палачинке су згодне за сваку прилику и тешко да постоји неко ко их не воли. Овог пута спремамо их слане.
Састојци (4 особе):
2 јајета,
200 г брашна,
2 дцл воде (може и минерална),
2 дцл млека,
1-2 супене кашике уља,
мало соли,
150 г шунке,
150 г жутог сира ( гауда, трапист, едамер...),
3-5 кашика милерама
Припрема
1. Умутити миксером јаја, млеко, воду, брашно и уље.. Треба да буде довољно густо и не превише ретко и да нема грудвица.
2. Пећи палачинке у науљеном тигању.
3. Изрендати шунку, жути сир и додати милерам да повеже смесу, којом потом филијемо палачинке.
4. поређати палачинке у подмазану посуду и ређати их.
5. Кад завршите са свим палачинкама, премазати их са још милерама и посути сиром.
6. Ставити их да се запеку 10-15 минута на 200 степени.
Служење:
Могу и топле и хладне, уз салату за ручак..
Фото: www.freeimages.com