light rain
17°C
21.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У реду за туријске свеже и суве кобасице

17.02.2017. 21:14 13:52
Пише:

а у циљу промоције 33. по реду манифестације, која се одржава од 24. до 26. фебруара у Турији.

На Тргу републике могла се приметити разноврсна понуда кобасица, ракије и вина. Многи посетиоци и бројни гости највише су били заинтересовани за суве кобасице, те су чак и стрпљиво чекали у реду да купе познати специјалитет. 

По речима једног од организатора из Турије Иштвана Тота, сваке године Новосађани имају прилику да пробају надалеко познате кобасице из Турије.

– Дошли смо овде да бисмо промовисали дуге, кратке печене и суве кобасице, али и да бисмо све суграђане подсетили на традиционалну манифестацију која се за недељу дана одржава у Турији – рекао је Иштван Тот. – Људи су од рано ујутру чекали у реду да купе кобасице, а тако је сваке године и у Новом Саду и у Турији. У Турији ће се продавати разни специјалитети од меса, ракија и вино, а овде ће бити представљени само неки од домаћих производа.

Печене кобасице су се продавале по 150 динара килограм, свежа кобасица је коштала 400, а сува 500. Ракија се продавала од 400 до 800 динара, док је вино коштало 800 динара.

Организатори на манифестацији у Турији очекују велики број посетилаца и гостију из региона. Будући да је туријска „Кобасицијада” препознатљива по обарању рекорда у дужини кобасице коју праве, организатори су најавили да ће ове године године она бити дуга 2.033. метра. Сваке године се кобасица продужава један метар и тако се сваке године обара Гинисов рекорд.

Текст: Ј. Радуловић

Шунка, чварци, папци...

Сви посетиоци који дођу у Турију следећег викенда могу очекивати добру храну, музику и забаву. На манифестацији ће се, осим кобасица, продавати шунка, чварци, папци и други сухомеснати производи, али и домаће вино и ракија.

 

 

Пише:
Пошаљите коментар