Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕВЕРОВАТНО! ХЛЕБ, А НЕ ГОЈИ Ова врста чак помаже приликом мршављења, а скида и холестерол

21.11.2024. 17:44 17:54
Пише:
хлеб
Фото: Ilustracija/pixabay

Здравствени стручњаци препоручују ражени хлеб као прикладан додатак исхрани за мршављење, саветујући да га је могуће конзумирати свакодневно у умереним количинама.

Шпанска нутриционистичка организација нагласила је здравствене користи различитих врста хлеба, истичући да је ражени хлеб, посебно, веома користан, пише Express.
 

 "Ражени хлеб се истиче ниским садржајем масти—3,3 грама на 100 грама производа—што га чини корисним за оне који желе да смршају или смање унос калорија. Додатно, његов садржај влакана помаже да се осећамо сити и побољшава пробаву. 

Такође помаже у уклањању 'лошег' холестерола, познатог као ЛДЛ холестерол, чиме се спречавају кардиоваскуларни проблеми одржавањем чистих артерија."

хлеб
Фото: pixabay/ilustracija

"Ражени хлеб је богат фосфором који јача кости и зубе, што је корисно за старије особе, али и за оне који још расту. Такође садржи минерале као што су гвожђе, калцијум, селен и натријум, уз здраве масне киселине. Ово јача имунитет и побољшава метаболизам, што може бити веома корисно за вегетаријанске или веганске дијете," преноси Н1.хр.

Ражени квасац омогућава микроорганизмима у цревима да регулишу ниво шећера у крви, међу осталим предностима. Такође су открили да, када једемо ражени хлеб, ниво шећера у крви опада спорије, што је веома позитивно за наше здравље.

Извор:
Н1.хр
Пише:
Пошаљите коментар