broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БАКА ИЗ РУСИЈЕ ИМА 90 ГОДИНА, А НИКАДА НИЈЕ ПОПИЛА НИЈЕДАН ЛЕК Ево које четири биљке крију тајну њене дуговечности

12.08.2024. 15:53 15:59
Пише:
Извор: Ilustracija/pixabay.com

Ако желите дуговечан живот послушајте савете Рускиње Лидије Несторовне Сурине, која има 90 година и никада у животу није попила ниједан лек

Ова бака рођена је 1931. године на југозападним обронцима Сибира и у својим књигама је изнела многобројне савете тврдећи да никада није попила ниједан лек, те да се људи више разбољевају јер једу много хране која се увози.

Бака Лидија тврди да су глог, камилица, невен и бели лук бољи за очување здравља и превенцију вируса од сваког синтетичког витамина.

Она је годинама развијала своју филозофију о односу човека и природе, а заједно са својим мужем Виктором објавила је неколико дела у којима се може наћи прегршт златних савета о лековитом биљу, исхрани и општем здрављу за дуговечност.

– Волела бих када би младе генерације схватиле вредност биљака које нам расту под ногама. Сваки дан једите глог, невен, камилицу и бели лук. То ће вам више помоћи него било који синтетички витамин или доктор. Пијте чај од коре врбе и унећете готово све витамине, а уместо обичне соли користите морску со и нерафинисана биљна уља – само су неки од њених многобројних савета ове руске фитотерапеуткиње.

Лидија сматра да је исхрана савременог човека пуна “ђубрета”. Како она тврди, индустријска храна садржи аспартам, који се сматра најопаснијим заслађивачем модерног доба и користи се у око шест хиљада прехрамбених производа.

У својим књигама дала је бројне савете износећи тврдњу да се данас више разбољевамо, јер једемо много увозне хране, преноси портал najzеna.rs.

(Еспресо, најзена. рс)

Аутор:
Пошаљите коментар