overcast clouds
13°C
15.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧАРОЛИЈА ИЗ РЕРНЕ! Кифлице без квасца пуњене маком које се топе у устима и буде успомене (ВИДЕО)

11.04.2025. 17:14 17:19
Пише:
Извор:
Дневник/Пензионисани
kiflice
Фото: GPT ilustracija

Ако немате времена за чекање да тесто нарасте, овај рецепт је идеалан за вас!

Савршене су за доручак, ужину или као слатко послужење уз кафу или чај.

Пуњене богатим маком и посуте финим прах шећером, ове кифлице ће одушевити све који их пробају.

Припремите их и уверите се сами у њихову мекоћу и неодољив укус!

Потребно је:

400 гр брашна

1 прашак за пециво

корица лимуна

1 ванилин шећер

1 гр шећера

1 кашика масти или маргарина или маслаца

200 гр киселе павлаке

1 јаје

Надев:

100гр мака са мало млека

Припрема:

Умутити јаје, маст, павлаку и шећер мало жицом да буде пенасто, па додати брашно и рукама замесити глатко тесто и развити у правоугаоник.

Исећи троуглове и пунити маком и увијати кифле.

Премазати јајетом и пећи 30 минута на 180 степени.

Посути прах шећером.

Извор:
Дневник/Пензионисани
Пише:
Пошаљите коментар