ЧАРОЛИЈА ИЗ РЕРНЕ! Кифлице без квасца пуњене маком које се топе у устима и буде успомене (ВИДЕО)
Ако немате времена за чекање да тесто нарасте, овај рецепт је идеалан за вас!
Савршене су за доручак, ужину или као слатко послужење уз кафу или чај.
Пуњене богатим маком и посуте финим прах шећером, ове кифлице ће одушевити све који их пробају.
Припремите их и уверите се сами у њихову мекоћу и неодољив укус!
Потребно је:
400 гр брашна
1 прашак за пециво
корица лимуна
1 ванилин шећер
1 гр шећера
1 кашика масти или маргарина или маслаца
200 гр киселе павлаке
1 јаје
Надев:
100гр мака са мало млека
Припрема:
Умутити јаје, маст, павлаку и шећер мало жицом да буде пенасто, па додати брашно и рукама замесити глатко тесто и развити у правоугаоник.
Исећи троуглове и пунити маком и увијати кифле.
Премазати јајетом и пећи 30 минута на 180 степени.
Посути прах шећером.