Мелбурн: Нови тренд - кафа с укусом броколија
МЕЛБУРН: За добру шољицу кафе није потребно пуно састојака, али се ипак у свету стално експериментише с новим укусима додатим овом омиљеном пићу, а последњи је укус броколија.
Након укуса куркуме, бундеве, најновији тренд су еспресо и капучино од броколија. Наиме, један кафић у Мелбурну уврстио је такав производ у своју понуду, тврдећи да је то здравија верзија напитка.
Бармени из кафића Комонфолк кофи тврде да две чајне кашике праха броколија дају количину нутријената колико и цела порција броколија.
Открили смо да постоји група великих обожавалаца броколија који воде рачуна о здрављу и којима се свиђа таква кафа као и онима који воле то пиће с цвеклом или куркумом, рекао је за аустралијску агенцију ААП власник кафића Сем Кек.
Иако је напитак пун добрих протеина и влакана, Кек признаје како су реакције на такву кафу различите, а неки баш и нису одушевљени.
Међу њима би свакако био бивши амерички председник Џорџ Буш старији који је једном рекао: „Ја сам председник САД и нећу више јести броколи!“.