Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАЈНИ РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈИ КУВАНИ КУКУРУЗ Свако зрно биће мекано и сочно ако га спремате на ОВАЈ начин; У ВОДУ треба додати ОВЕ тајне састојке

20.07.2024. 08:03 08:43
Пише:
Извор: pixabay iustracija

Тешко ћете пронаћи особу која не воли кукуруз, било кувани, печени или као додатак.

Али ако тражите нове идеје за његову припрему, имамо фантастичан и креативан трик за кување кукуруза у “купки” од маслаца.

Резултат ће вас одушевити, јер савршено слатки и нежан укус кукуруза, ће вас натерати да узмете репете.

Не треба вам више од 15 минута да припремите ово јело, а ако вам се допадне резултат, покушајте да припремите друго поврће на овај начин.

Састојци:

4 шоље воде

6 кукуруза

1 шоља млека

100 грама путера

1 кашика соли

Припрема:

У велику посуду сипајте воду и сачекајте да прокључа. Додајте шољу млека, путера и со. Кад се путер растопио додајте кукуруз и смањите ватру. Кувајте око осам минута. Потом извадите кукуруз и сервирајте.

Зашто је кукуруз супер намирница?

Просечан кукуруз има око 300 зрна, а свако од њих складишти угљене хидрате, протеине, витамине, минерале и влакан. Један свеж  кукуруз има око 100 калорија.

Верује се да је свеже поврће здравије од куваног, али то се не односи на кукуруз. Наиме, амерички истраживачи открили су да током термичке обраде кукуруза, кувања или печења долази до ослобађања молекула антиоксидацијским деловањем, што повећава његове заштитне моћи.

Кукуруз такође садржи јаке антиоксиданте, лутеин и зеаксантин, садржи бета каротен и витамине Б, магнезијум, фосфор и витамин Ц.

Редовно конзумирање кукуруза подстиче рад метаболизма и варења, као и избацивање токсина из тела и спречава развој цревних болести.

Кукуруз је одличан извор витамина Б1 који има важну улогу у функцији мозга.

Крстарица

Аутор:
Пошаљите коментар