Јапански ученици помажу у припремању и сервирању оброка у школи
Јапански ученици помажу у припреми и сервирању оброка, те чишћењу после оброка у школи, пише Радио Сарајево.
На тај начин се уче здравој исхрани и одговорности, наводе из Светског економског форума.
Реч је о програму који се примењује већ десет година. Осмислили су га нутриционисти. Направили су посебни мени за ђаке широм земље.
Ручак се сервира у учионицама, а не у кафетеријама. Сви једу исту храну.
У исхрани постоји равнотежа између рибе, других врста меса, угљенхидрата и поврћа. Оброци садрже од 600 до 700 калорија. Овакав начин исхране се показао као исправан.
Јапан је једина земља Организације за економску сарадњу и развој у којој је мање од једног детета међу њих пет гојазно.
Адекватна исхрана доприноси и успеху у школи, указали су из Светског економског форума.