Барила: Хрватима продајемо лошију тестенину јер тако воле
ЗАГРЕБ: Компанија Барила објавила је на својој фејсбук страни да је тестенина у Хрватској лошија него у Италији јер су истраживања показала да Хрвати, за разлику од Италијана, не воле тврду тестенину.
Једна корисница тестенине коју производи Барила желела је да зна због чега је квалитет тестенине лошији у Хрватској него у Италији, те су јој из Бариле одговорили како разлике у квалитету нема.
Али, додали су да италијански потрошачи више воле „тврду тестенину“, пренео је Index.hr.
Пре свега, хвала вам на интересовању за наше производе, разлике у квалитету нема. У Италији Барила тестенина једним делом и на неколико облика састоји се такође од дурум пшенице али с већим уделом протеина. Већим уделом протеина тестенина након кувања остаје тврда и на тај начин задовољавамо потребе италијанских потрошача који преферирају тврду тестенину, написали су из компаније у одговору.
То није први пут да произвођач хране признаје разлику у квалитету на различитим тржиштима.
Истраживање, спроведено у сарадњи с Хрватском агенцијом за храну, показало је да HIPP-ov производ, дечја храна „Био пиринач и шаргарепа с ћуретином“, уз разлике у боји, укусу и ароми, на немачком тржишту садржи већи удео поврћа, а мање пиринча, док на хрватском тржишту, од поврћа садржи само шаргарепу и већи удео пиринча, а има мање и омега 3 масних киселина.
HIPP је тврдио да различити рецепти производа зависе од земље у којој се производ конзумира и од навика потрошача, наводи Index.hr.