НАПРАВИТЕ НАЈЛЕПШЕ СЛАВСКО ПРЕДЈЕЛО У СРБИЈИ Потребна су само четири састојка, а на столу ће бити за 20 минута
Слани ролати су одувек били омиљени на трпези.
За само 20 минута припреме, можете имати предјело које ће одушевити ваше госте и постати прави хит на столу.
Комбинација боја, хрскавих слојева и савршеног укуса учиниће да се ови ролати нађу на свакој славској трпези, а сви ће их обожавати!
Састојци:
За ролат, основно тесто:
6 јаја 300 г брасна 300 мл јогурта 1/2 кесице прашка за пециво пола кашичице соли
За зелени ролат:
додати у основно тесто 5 пуних кашика пасираног спанаћа
За црвени ролат:
додати у основно тесто 5 какашика ајвара
За ролат са зеленим туфнама:
додати у основно тесто 5 какашика ситно сецканог першуна
За фил, по жељи и потреби:
прашка шунка качкаваљ мајонез павлака кувана јаја крем сир ајвар црвена печена паприка
Припрема:
Како бисте направили ролат, прво раздвојите беланца од жуманаца, па беланца умутити у чврст снег. Након тога умутите жуманца, па у њих додајте брашно помешано са прашком за пециво, јогурт и со.
Промешајте смесу па у њу лагано и постепено додајте снег од беланаца. Смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и пеците у рерни која је загрејана на 200 степени, око 15 до 20 минута.
Када се испече, увијте кору у влажну крпу. Након што се прохлади филујте га, а затим чврсто увијте у најлонску фолију и добро охладите. Поступак је исти за црвени и зелени ролат, с разликом што ћете у тесто додати спанаћ, ајвар или першун. Можда ћете желети да направите и ролат са тиквицама и крем сиром.
(Еспресо/Србија данас/Пренела ПВ)