clear sky
-2°C
24.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ НАЈЛЕПШЕ СЛАВСКО ПРЕД‌ЈЕЛО У СРБИЈИ Потребна су само четири састојка, а на столу ће бити за 20 минута

21.11.2024. 12:59 14:23
Пише:
rolat
Фото: Pixabay.com

Слани ролати су одувек били омиљени на трпези.


За само 20 минута припреме, можете имати пред‌јело које ће одушевити ваше госте и постати прави хит на столу.

Комбинација боја, хрскавих слојева и савршеног укуса учиниће да се ови ролати нађу на свакој славској трпези, а сви ће их обожавати!

Састојци:

За ролат, основно тесто:

6 јаја 300 г брасна 300 мл јогурта 1/2 кесице прашка за пециво пола кашичице соли

За зелени ролат:

додати у основно тесто 5 пуних кашика пасираног спанаћа

ролат
Фото: Pixabay.com


За црвени ролат:

додати у основно тесто 5 какашика ајвара

За ролат са зеленим туфнама:

додати у основно тесто 5 какашика ситно сецканог першуна

За фил, по жељи и потреби:

прашка шунка качкаваљ мајонез павлака кувана јаја крем сир ајвар црвена печена паприка

Припрема:

Како бисте направили ролат, прво раздвојите беланца од жуманаца, па беланца умутити у чврст снег. Након тога умутите жуманца, па у њих додајте брашно помешано са прашком за пециво, јогурт и со.

Промешајте смесу па у њу лагано и постепено додајте снег од беланаца. Смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и пеците у рерни која је загрејана на 200 степени, око 15 до 20 минута.

Када се испече, увијте кору у влажну крпу. Након што се прохлади филујте га, а затим чврсто увијте у најлонску фолију и добро охладите. Поступак је исти за црвени и зелени ролат, с разликом што ћете у тесто додати спанаћ, ајвар или першун. Можда ћете желети да направите и ролат са тиквицама и крем сиром.

(Еспресо/Србија данас/Пренела ПВ)

Извор:
Еспресо/ Србија данас
Пише:
Пошаљите коментар