Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE NAJLEPŠE SLAVSKO PRED‌JELO U SRBIJI Potrebna su samo četiri sastojka, a na stolu će biti za 20 minuta

21.11.2024. 12:59 14:23
Piše:
rolat
Foto: Pixabay.com

Slani rolati su oduvek bili omiljeni na trpezi.


Za samo 20 minuta pripreme, možete imati pred‌jelo koje će oduševiti vaše goste i postati pravi hit na stolu.

Kombinacija boja, hrskavih slojeva i savršenog ukusa učiniće da se ovi rolati nađu na svakoj slavskoj trpezi, a svi će ih obožavati!

Sastojci:

Za rolat, osnovno testo:

6 jaja 300 g brasna 300 ml jogurta 1/2 kesice praška za pecivo pola kašičice soli

Za zeleni rolat:

dodati u osnovno testo 5 punih kašika pasiranog spanaća

ролат
Foto: Pixabay.com


Za crveni rolat:

dodati u osnovno testo 5 kakašika ajvara

Za rolat sa zelenim tufnama:

dodati u osnovno testo 5 kakašika sitno seckanog peršuna

Za fil, po želji i potrebi:

praška šunka kačkavalj majonez pavlaka kuvana jaja krem sir ajvar crvena pečena paprika

Priprema:

Kako biste napravili rolat, prvo razdvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Nakon toga umutite žumanca, pa u njih dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt i so.

Promešajte smesu pa u nju lagano i postepeno dodajte sneg od belanaca. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni koja je zagrejana na 200 stepeni, oko 15 do 20 minuta.

Kada se ispeče, uvijte koru u vlažnu krpu. Nakon što se prohladi filujte ga, a zatim čvrsto uvijte u najlonsku foliju i dobro ohladite. Postupak je isti za crveni i zeleni rolat, s razlikom što ćete u testo dodati spanać, ajvar ili peršun. Možda ćete želeti da napravite i rolat sa tikvicama i krem sirom.

(Espreso/Srbija danas/Prenela PV)

Izvor:
Espreso/ Srbija danas
Piše:
Pošaljite komentar