ЧОРБА ОД СПАНАЋА СА ОРАСИМА, РЕЦЕПТ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА Укусна, посна, баш засити
Кажу да је чорба од спанаћа са орасима једно од омиљених јела монаха са Хиландара. Када погледате рецепт, биће вам јасно и зашто. Спанаћ не само да је здрав, већ у комбинацији са орасима добија потпуно нову димензију укуса.
Чорба од спанаћа са орасима се током поста често прави у Хиландару. Рецепт је крајње једноставан, спанаћ игра главну улогу, али су ораси звезда која прави разлику.
- 300 гр спанаћа
- главица црног лука
- кашика маргарина
- 2 кашике брашна
- 50 гр млевених ораха
- 2 литре воде
- 2 кашике маслиновог уља
- со по укусу
Припрема:
Очистите спанаћ, главицу црног лука и самљите на воденици за месо. Ставите кашику маргарина у шерпу и пропржите поврће.
Пропржите брашно у 2 кашике уља, додајте 50 г млевених ораха, 2 литре воде и кратко прокувајте (око 5 минута).
Сипајте у спанаћ и лук и кувајте 10 минута. Со додајте по укусу.
На нашим Супер рецептима пронађите још посних јела!