ЗНАТЕ ЛИ ЗАШТО ЗАЧИНЕ НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ЧУВАТЕ У СТАКЛЕНИМ ПОСУДАМА? Могу изгледати лепо и организовано, али ...
30.12.2024.
18:06
18:23
Коментари (0)
Предуго држање зачина у њима може смањити интензитет укуса и мириса
Ако приметите да ваши зачини мењају боју и мирис, или једноставно немају мирис, време је да их баците.
Наиме, већина зачина има рок трајања од две до три године, али зачине можемо користити и дуже од пет година ако смо их правилно чували.
Никада не треба да користимо провидне посуде за зачине. Зачине увек треба чувати у херметички затвореним и непрозирним посудама ако желите да сачувате арому и текстуру зачина.
Препоручује се да користите кесе за зачине, јер то обезбеђује дуговечност производа штитећи га од оксидације и одржавајући га сувим и свежим.
Зачине такође треба држати даље од извора топлоте у кухињи, попут рерне или машине за прање судова, преноси Клиx.ба.
Крстарица