Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZNATE LI ZAŠTO ZAČINE NE BI TREBALO DA ČUVATE U STAKLENIM POSUDAMA? Mogu izgledati lepo i organizovano, ali ...

30.12.2024. 18:06 18:23
Piše:
Izvor:
Krstarica
z
Foto: Pixabay.com/ Ilustracija

Predugo držanje začina u njima može smanjiti intenzitet ukusa i mirisa

Ako primetite da vaši začini menjaju boju i miris, ili jednostavno nemaju miris, vreme je da ih bacite.

Naime, većina začina ima rok trajanja od dve do tri godine, ali začine možemo koristiti i duže od pet godina ako smo ih pravilno čuvali.

Nikada ne treba da koristimo providne posude za začine. Začine uvek treba čuvati u hermetički zatvorenim i neprozirnim posudama ako želite da sačuvate aromu i teksturu začina.

Preporučuje se da koristite kese za začine, jer to obezbeđuje dugovečnost proizvoda štiteći ga od oksidacije i održavajući ga suvim i svežim.

Začine takođe treba držati dalje od izvora toplote u kuhinji, poput rerne ili mašine za pranje sudova, prenosi Klix.ba.

Krstarica

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar
DOPRINOSE UKUSU HRANE, A DOBRI SU ZA ZDRAVLJE Začini poboljšavaju pamćenje i koncentraciju
зачини

DOPRINOSE UKUSU HRANE, A DOBRI SU ZA ZDRAVLJE Začini poboljšavaju pamćenje i koncentraciju

07.11.2024. 09:40 09:57