light rain
10°C
09.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0989
usd
113.0298
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗНАТЕ ЛИ КОЛИКО ДУГО ПЕЧЕЊЕ СМЕ ДА СТОЈИ У ФРИЖИДЕРУ? Ево када постаје опасно за јело

08.01.2025. 18:27 19:35
Пише:
Извор:
Блиц Жена/ Крстарица
печење
Фото: Youtube printscreen/ Informer TV

Свака врста меса има свој рок трајања, чак и на хладном

Остављање хране за каснију употребу, нарочито после празника, доноси много питања, посебно када је реч о месу и месним производима. Свака врста меса има свој рок трајања, чак и на хладном.

Свињетина и црвено месо

Црвено месо, као и печење, могу да стоје у фрижидеру до пет дана, а могу да се замрзну на период од 4-12 месеци. Након тога, месо више није за употребу. Преостало обрађено месо ће трајати 3-4 дана у фрижидеру, и 2-6 месеци у замрзивачу.

Сланина која стоји у фрижидеру би требало да се поједе за недељу дана, а кобасица у року од два дана. И једно и друго се може замрзнути на месец дана, а неке кобасице могу стајати у замрзивачу и до два месеца.

млевено
Фото: Pixabay.com

Млевено месо

Млевено месо, било да је у питању јунетина, свињетина или пилетина, може да стоји у фрижидеру један до два дана, а могу да се замрзну на период од три до четири месеца.

Пилетина

Сирова пилетина у фрижидеру траје само дан или два (на температури од 5 Целзијевих степени или хладније), али до годину дана у замрзивачу (на температури од -18 или хладније). Кувана пилетина може да стоји у фрижидеру неколико дана, а може и да се заледи па да се поједе у размаку од два до шест месеци.

viršle
Фото: Pixabay.com

Саламе и виршле

Виршле и саламе могу у фрижидеру могу да буду две недеље неотворене и требало би након отварања да се поједу најдуже за пет дана, пише “Реадер’с Дигест“. У замрзивачу ће трајати месец до два месеца.

Блиц Жена/ Крстарица

Извор:
Блиц Жена/ Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар
СЈАЈАН ТРИК ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА Ставите папир за печење на дно рерне; Када видите резултат нећете више пожелети другачије

СЈАЈАН ТРИК ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА Ставите папир за печење на дно рерне; Када видите резултат нећете више пожелети другачије

05.05.2024. 10:51 10:57