Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZNATE LI KOLIKO DUGO PEČENJE SME DA STOJI U FRIŽIDERU? Evo kada postaje opasno za jelo

08.01.2025. 18:27 19:35
Piše:
Izvor:
Blic Žena/ Krstarica
печење
Foto: Youtube printscreen/ Informer TV

Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja, čak i na hladnom

Ostavljanje hrane za kasniju upotrebu, naročito posle praznika, donosi mnogo pitanja, posebno kada je reč o mesu i mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja, čak i na hladnom.

Svinjetina i crveno meso

Crveno meso, kao i pečenje, mogu da stoje u frižideru do pet dana, a mogu da se zamrznu na period od 4-12 meseci. Nakon toga, meso više nije za upotrebu. Preostalo obrađeno meso će trajati 3-4 dana u frižideru, i 2-6 meseci u zamrzivaču.

Slanina koja stoji u frižideru bi trebalo da se pojede za nedelju dana, a kobasica u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.

млевено
Foto: Pixabay.com

Mleveno meso

Mleveno meso, bilo da je u pitanju junetina, svinjetina ili piletina, može da stoji u frižideru jedan do dva dana, a mogu da se zamrznu na period od tri do četiri meseca.

Piletina

Sirova piletina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 ili hladnije). Kuvana piletina može da stoji u frižideru nekoliko dana, a može i da se zaledi pa da se pojede u razmaku od dva do šest meseci.

viršle
Foto: Pixabay.com

Salame i viršle

Viršle i salame mogu u frižideru mogu da budu dve nedelje neotvorene i trebalo bi nakon otvaranja da se pojedu najduže za pet dana, piše “Reader’s Digest“. U zamrzivaču će trajati mesec do dva meseca.

Blic Žena/ Krstarica

Izvor:
Blic Žena/ Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar
SJAJAN TRIK PROFESIONALNIH KUVARA Stavite papir za pečenje na dno rerne; Kada vidite rezultat nećete više poželeti drugačije

SJAJAN TRIK PROFESIONALNIH KUVARA Stavite papir za pečenje na dno rerne; Kada vidite rezultat nećete više poželeti drugačije

05.05.2024. 10:51 10:57