ЗАБОРАВИТЕ РЕНДЕ И НОЖ Само овако ћете савршено исецкати купус за салату
Купус салата је на нашим трпезама једна од најпопуларнијих и спрема се за готово свако славље. Али, за овај начин сецкања вероватно нисте чули.
Наиме, професионални кувари открили су своју тајну најмекше купус салате и радо је поделили са домаћицама.
Да бисте исецкали купус за салату која ће бити савршена, потребно је да примените једноставну технику и да заборавите класично ренде или велике ножеве за резање купуса.
Све што вам треба је љуштилица за чишћење поврћа.
Главицу купуса исеците на половине, а потом и на четвртине. Спустите четвртину главице купуса на даску, узмите љуштилицу за поврће и повлачите горе-доле по унутрашњости купуса.
Салата ће бити подједнако исечена, купус ће бити танак, а самим тим ће и добро упити све зачине.
Поред тога, посао ће бити брзо обављен, а домаћица неће морати да уложи много снаге да би спремила салату.
Да би салата била што укуснија, обавезно уз со додајте и мало шећера, стандардно – уље и сирће, али и мало воде, преноси Бизпортал.рс.
Добро измешајте салату и оставите да одстоји петнаестак минута пре него што ћете је послужити уз главно јело.
Захваљујући води купус ће додатно омекшати, а шећер ће “подићи” слани укус, па ће салата бити неодољива.