ПРВО СИРЋЕ ИЛИ УЉЕ? Разоткривамо тајну савршеног редоследа у купус салати
Ако досад нисте обраћали пажњу, застаните и размислите: да ли прво додајете уље или сирће у купус салату?
Можда никада нисте размишљали о редоследу у којем додајете сирће и уље у купус салату, али и те како има утицаја на њен укус и нутритивну вредност.
Ако досад нисте обраћали пажњу, застаните и размислите: да ли прво додајете уље или сирће у купус салату? Да, редослед заиста може да направи разлику.
Наиме, ако прво ставите сирће, можете изгубити витамине из купуса, упозорава Небојша Стаменовић, познатији као Неша Травка.
„Прво иде уље, јер ће оно да затвори купус и сачува витамине. Ако бисмо прво ставили сирће, то не би било добро“, објаснио је Неша Травка.
Купус је свакако здрав и омиљен састојак у многим домаћинствима, а Неша је познат по томе што обична јела претвара у праву магију. Његова купус салата је права посластица, а ево како је припрема:
Сецкани купус
Жути шећер
Со
Куркума
Бибер
Сенф
Слачица
Маслиново уље
Сирће
И наравно, све се добро гњечи руком како би купус пустио сокове.