Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈЕДНО ЈЕЛО ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ МОРАТЕ ДА НАПРАВИТЕ Заувек ће вас освојити на први залогај

23.12.2024. 19:03 19:16
Пише:
Фото: pixabay.com

У време празника посебно водимо рачуна о намирницама које конзумирамо, јер је време Божићног поста.

Риба је највише заступљена у овом периоду, а управо ова салата је једна од оних које морате испробати. У питању је туна салата, чији је рецепт у наставку, а за који смо сигурно да ће вам се допасти.

Састојци:

1 конзерва туњевине

2 јаја

3 листа зелене салате

4 црних маслина

неколико чери парадајза

пола главице црвеног лука

1 шака кукуруза шећерца

мало маслиновог уља

мало сусама

со

Припрема:

Јаја тврдо скувајте, црвени лук ољуштите и исеците на колутове, а чери парадајз преполовите или исеците на четвртине. Листове зелене салате лепо и пажљиво оперите па исцепкајте на комадиће жељене величине.

Кукуруз шећерац можете прокувати на кључ-два, чисто да буде што мекши. Маслине можете преполовити, да не буду велики залогаји. Све састојке спојите, а на крају ставите исцеђену туњевину, поспите со и мало сусама и тек на крају маслиново уље.

Добро промешајте тако да се маслиново уље сједини са свим осталим састојцима. Уколико желите сочност, можете додати неки додатни прелив.

Туна салата је идеална за Бадње вече, а можете је направити и као оброк салату за посао.

Пријатно!

(Ona.rs)

Пише:
Пошаљите коментар