ВРЕМЕ ЈЕ ЈАГОДА, ИСКОРИСТИТЕ ИХ Корак по корак до савршене капри торте
Припремање торте током викенда је прави тренутак да се опустите у кругу пријатеља и породице, а као предлог можете направити капри торту.
Рецепт за капри торту је једноставан, а сви ће бити одушевљени укусом.
Састојци за кору:
- 6 беланаца
- 1 кашика сирћета
- 9 кашика шећера.
Састојци за фил:
- 300 г јагода
- 1 кесица пудинга од јагоде
- 5 кашике шећера
- вода.
Крем за капри торту:
- 500 мл млека
- 6 жуманаца
- 4 кашике шећера
- 5 кашика брашна
- пола маргарина
- 100 г шећера у праху
- 100 мл слатке павлаке
- 100 г чоколаде
- 2 кесице шлага.
Припрема капри торте
Плех у ком ћете пећи кору подмажите и ставите папир за печење.
Одвојте беланца и жуманца, па од беланца направите шне са постепеним додавањем шећера, па на крају мућења додајте сирће. Добро умутите, па излијте у припремљен плех.
Добро поравнајте и ставите да се кора суши на 150 степени најмање сат времена. Што више, то боље. Када кора буде готова, скините папир и оставите да се охлади.
Јагоде испасирајте уз додатак 500 мл воде и ставите да се кува. Пудинг размутите са шећером и 100 мл воде. Када јагоде провре, додајте размућени пудинг. Када буде готово, оставите да се охлади.
Пола литра млека ставите да се кува, а остатак (100 мл) умутите са жуманцима, брашном и шећером. Када млеко проври, убаците смесу са жуманцима, закувајте и промешајте. Склоните са рингле да се сасвим охлади.
У чинију умутите маргарин собне температуре са шећером у праху, па додајте смеси са пудингом. Исто тако умутите слатку павлаку па додајте охлађеном крему.
На тацни на којој ће бити торта, ставите кору, па фил па крем. Целу торту прелијте отопљеном чоколадом са две шоље уља. Оставите у фрижидер да се добро охлади, најбоље дан пре.
Капри торта је спремна за послужење!
Пријатно!