VREME JE JAGODA, ISKORISTITE IH Korak po korak do savršene kapri torte
Pripremanje torte tokom vikenda je pravi trenutak da se opustite u krugu prijatelja i porodice, a kao predlog možete napraviti kapri tortu.
Recept za kapri tortu je jednostavan, a svi će biti oduševljeni ukusom.
Sastojci za koru:
- 6 belanaca
- 1 kašika sirćeta
- 9 kašika šećera.
Sastojci za fil:
- 300 g jagoda
- 1 kesica pudinga od jagode
- 5 kašike šećera
- voda.
Krem za kapri tortu:
- 500 ml mleka
- 6 žumanaca
- 4 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- pola margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 2 kesice šlaga.
Priprema kapri torte
Pleh u kom ćete peći koru podmažite i stavite papir za pečenje.
Odvojte belanca i žumanca, pa od belanca napravite šne sa postepenim dodavanjem šećera, pa na kraju mućenja dodajte sirće. Dobro umutite, pa izlijte u pripremljen pleh.
Dobro poravnajte i stavite da se kora suši na 150 stepeni najmanje sat vremena. Što više, to bolje. Kada kora bude gotova, skinite papir i ostavite da se ohladi.
Jagode ispasirajte uz dodatak 500 ml vode i stavite da se kuva. Puding razmutite sa šećerom i 100 ml vode. Kada jagode provre, dodajte razmućeni puding. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi.
Pola litra mleka stavite da se kuva, a ostatak (100 ml) umutite sa žumancima, brašnom i šećerom. Kada mleko provri, ubacite smesu sa žumancima, zakuvajte i promešajte. Sklonite sa ringle da se sasvim ohladi.
U činiju umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte smesi sa pudingom. Isto tako umutite slatku pavlaku pa dodajte ohlađenom kremu.
Na tacni na kojoj će biti torta, stavite koru, pa fil pa krem. Celu tortu prelijte otopljenom čokoladom sa dve šolje ulja. Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najbolje dan pre.
Kapri torta je spremna za posluženje!
Prijatno!