Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УКУСНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ПЕТ МИНУТА! Ову питу с пудингом и вишњама ћете пожелети ОДМАХ да направите

10.12.2023. 10:30 11:29
Пише:
Фото: Privatna arhiva

Под паролом да њени рецепти буду тачни у мрву и грам, фуд-блогерка Вања Дашић успела је за кратко време да окупи велики број пратилаца на свом профилу на Инстаграму, на којем нуди разнолике опције за најукусније специјалитете из кухиње.

Њен профил „мрваиграм” окупља више од 40.000 корисника, а сви они од ње могу да преузму неку корисну идеју или савет. Њени су рецепти практични и економични, јер, како каже, живимо брзо па јој је циљ да свима олакша свакодневицу и да у кухињи време проводе забавно. Ипак, Вања нам открива да ни она сама није баш све умела да припреми, иако је одувек волела да кува.

– Мој садашњи муж и ја смо тек почели да се забављамо, имали смо по 18 година. Признајем да је тада знао много више јела да спреми од мене, без рецепта. Замолио ме је да направим питу савијачу коју је он до тада већ правио, али ја нисам имала појма како се то ради, па сам се извукла из ситуације рекавши му да сам управо налакирала нокте и због тога не могу да месим. Претварала сам се да ја то знам и изгледало је као да сам то тада савила барем 100 пита.  Брже-боље сам отишла код моје бака Раде, која је своје знање и рецепте пренела на мене. Тако је све почело. Данас сам жена успешног кувара. Обоје волимо да припремамо и једемо храну. Љубав према кувању нам је очигледно у крви – прича за „Дневников” Недељни ручак Вања Дашић.

Волим да се храним здраво, битан је баланс. Најчешће својој породици спремам тестенину са разним сосевима, нешто на брзину, јер пола дана проведемо ван куће. Викендом једемо нешто кувано, комплексније припремљено, прави недељни, породични ручак

Никада није била, тврди, једна од оних који нешто себично чувају за себе, а идеја да покрене свој блог са рецептима јавила јој се спонтано, док је била на породиљском боловању.

– Спремање хране за мене је била свакодневица, а своју креативност сам испољила на овај начин, кроз креирање и монтирање видеа и објава – објашњава ауторка профила „мрваиграм”. – Не трудум се да будем другачија. Волим да будем своја и радим оно што ми прија. Имам своју децу, за њих ми ништа није тешко и они својим предлозима доста утичу на нова стварања, дају ми мотивацију.  Када се деци нешто допадне, они то искрено похвале. Моја деца су ми најслађи и најдражи дегустатори и животни пратиоци.

В. Б.

Слатка пита пудинг-вишња

 

1 паковање готових кора

500 г вишања

3 кашике гриза

 

надев с пудингом:

2 кесице пудинга од ваниле

500 мл млека

8 кашика шећера

125 г маслаца или маргарина

 

прелив од гриза, за коре:

3 јајета

300 мл јогурта

100 мл уља

10 кашика шећера

1 кесица прашка за пециво

12 кашика гриза

шећер у праху (за посипање, по жељи)

 

Скувати пудинг у млеку са шећером, а када се мало прохлади додати омекшали маслац и добро умути миксером. Вишње помешати са гризом. Да се добију три ролата, потребно је одвојити пет кора за сваки. Сваку кору премазати са три кашике прелива од гриза, сем последњу. На њу намазати три кашике пудинга, а преко ставити три кашике вишања. Замотати у ролат и премазати га преливом од гриза. Пећи у загрејаној рерни на 180 степени 30 минута, док не порумени. Охлађену питу посути шећером у праху и исећи на парчиће дебљине два прста.

Пише:
Пошаљите коментар
ХРАНИТЕ ДУШУ ОНИМ ШТО ЈЕ ВЕСЕЛИ! Ивана Миленковић Костић открива савршени рецепт за СЛАСНИ ВЕГАНСКИ КОЛАЧ СА КИКИРИКИЈЕМ

ХРАНИТЕ ДУШУ ОНИМ ШТО ЈЕ ВЕСЕЛИ! Ивана Миленковић Костић открива савршени рецепт за СЛАСНИ ВЕГАНСКИ КОЛАЧ СА КИКИРИКИЈЕМ

15.10.2023. 13:00 13:58
РУЧАК ЗА РАВАН СТОМАК! Ову здраву питу без кора ћете стално правити

РУЧАК ЗА РАВАН СТОМАК! Ову здраву питу без кора ћете стално правити

03.12.2023. 10:30 11:40
НА ОВАЈ НАЧИН ГА ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Рецепт за запечено млевено месо ће вас одушевити

НА ОВАЈ НАЧИН ГА ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ! Рецепт за запечено млевено месо ће вас одушевити

26.11.2023. 10:00 12:35