ТАЈНА САВРШЕНИХ ПРАЗНИЧНИХ ПАЛАЧИНКИ Ова 3 састојка ће вам заувек променити рецепт
Америчке палачинке су омиљени доручак широм света, јер се испеку за тили час, пуфнастије су од обичних које долазе из Француске, а у тесто можете додати читав списак укусних додатака.
Рецепт за америчке палачинке је једноставан и брзо се памти, а ми вам предлажемо ову новогодишњу варијацију – у тесто додајте три зачина који обично иду у празничне колаче и бићете одушевљени!
Састојци:
190 грама брашна
Кашика прашка за пециво
Кашичица ђумбира у праху
Кашичица цимета у праху
Пола кашичице каранфилића у праху
2 јаја
Мало соли
65 грама истопљеног маслаца + још за пржење
190 милилитара млека
Пола кашичице екстракта ваниле
Прах шећер за декорацију
Припрема:
Помешајте све суве састојке, а миксером умутите јаја, млеко, ванилу и растопљени маслац. Помешајте течне састојке са мешавином брашна и мутите варјачом док се лепо не сједини.
Загрејте маслац у тигању са дебелим дном на средњој ватри, и пеците по три кашике ове смесе. Печење по страни траје два до три минута, чим на ивици видите мехуриће, слободно их преврните. Послужите их посуте прах шећером.