clear sky
6°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

На Светски дан јабуке

Старински десерт од јефтиних састојака ЛЕЊА ПИТА НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН Прави се очас, засладиће сваку прилику

21.10.2024. 20:07 20:17
Пише:
јабука
Фото: Ilustracija/pixabay.com

На Светски дан јабуке, 21. октобар, доносимо пригодан и сладак рецепт.


Прави се лако, а састојци су јефтини, уживаћете у сваком залогају.

За тесто:
3 јајета
1 чаша јогурта
1 чаша уља
1 чаша шећера
2 чаше брашна
1 кесица прашка за пециво

За фил
1 кг ренданих јабука
2 кашике уља
1 кесица бурбон ванилин шећера
пола кесице цимета
шећер по жељи
3 кашике гриза
прах шећер
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите пенасто јаја са шећером. Сипајте уље и јогурт па поново умутите. Брашно помешајте са прашком за пециво, па сједините док не добијете мекано тесто. Рендане јабуке продинстајте у шерпици на уљу, па додајте шећере и цимет. Умешајте и 3 кашике гриза. Половину теста ставите у плех обложен пек папиром. Пеците око 10 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Извадите и нанесите фил па прекријте другом половином теста. Пеците још 40 минута. Чачкалицом проверите да ли је лења пита печена. Оставите да се охлади, па сеците на коцке. Поспите обилно са прах шећером. Пријатно!
 

Извор:
Трпеза
Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО) УСПЕ ИЗ ПРВЕ Лења пита с вишњама по старинској рецептури! Најбољи ВОЋНИ КОЛАЧ обожаван више и од "плазме"

(ФОТО) УСПЕ ИЗ ПРВЕ Лења пита с вишњама по старинској рецептури! Најбољи ВОЋНИ КОЛАЧ обожаван више и од "плазме"

16.05.2024. 20:16 20:22