Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Na Svetski dan jabuke

Starinski desert od jeftinih sastojaka LENJA PITA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Pravi se očas, zasladiće svaku priliku

21.10.2024. 20:07 20:17
Piše:
јабука
Foto: Ilustracija/pixabay.com

Na Svetski dan jabuke, 21. oktobar, donosimo prigodan i sladak recept.


Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.

Za testo:
3 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo

Za fil
1 kg rendanih jabuka
2 kašike ulja
1 kesica burbon vanilin šećera
pola kesice cimeta
šećer po želji
3 kašike griza
prah šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte ulje i jogurt pa ponovo umutite. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa sjedinite dok ne dobijete mekano testo. Rendane jabuke prodinstajte u šerpici na ulju, pa dodajte šećere i cimet. Umešajte i 3 kašike griza. Polovinu testa stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i nanesite fil pa prekrijte drugom polovinom testa. Pecite još 40 minuta. Čačkalicom proverite da li je lenja pita pečena. Ostavite da se ohladi, pa secite na kocke. Pospite obilno sa prah šećerom. Prijatno!
 

Izvor:
Trpeza
Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO) USPE IZ PRVE Lenja pita s višnjama po starinskoj recepturi! Najbolji VOĆNI KOLAČ obožavan više i od "plazme"

(FOTO) USPE IZ PRVE Lenja pita s višnjama po starinskoj recepturi! Najbolji VOĆNI KOLAČ obožavan više i od "plazme"

16.05.2024. 20:16 20:22