(ФОТО) УСПЕ ИЗ ПРВЕ Лења пита с вишњама по старинској рецептури! Најбољи ВОЋНИ КОЛАЧ обожаван више и од "плазме"
Било да вам треба идеја за спремање какве посластице за славље или просто желите да се добро засладите, увек је добар избор старинска лења пита коју можете правити са омиљеним воћем.
Овај рецепт за лењу питу са вишњама можете модификовати по питању воћа, користиит сезонско и свеже, а што је најбоље, јако брзо се спрема и свакоме успе.
Састојци:
400 г брашна
2 јајета
100 г шећера
600 г очишћених вишања
1 кесица прашка за пециво
1 кесица ванилин-шећера
200 г маргарина
100 г шећера
Припрема:
У посуду помешајте брашно, јаја,прашак за пециво, шећер и истопљен маргарин, па од добијене смесе умесите тесто.
Оставите га да одстоји па потом га поделите на два једнака дела и оклагијом развијте коре.
Једну кору ставите у тепсију у којој ћете пећи колач, предходно подмазану, па по њој побацајте вишње.
Прекријте другом кором и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док не порумени.
Кад се охлади, сеците на жељене облике, најбоље коцке и поспите прах шећером.
Дневник/Глоси