Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SOČNO JELO KOJE SE TOPI U USTIMA Bakin recept za savršen doručak, gotov za 10 minuta!

25.04.2025. 10:10 10:17
Piše:
Izvor:
Espreso/Dnevnik
dorucak
Foto: Canva/Ilustracija

Savršeno za brz i ukusan doručak!

Kada smo gladni, jelo spremamo pod hitno! Nema tu komplikovanja, strpljenje je na rezervi i treba što pre da zacvrči, zamiriše, ukrčka se i zapeče - zato probajte ovaj recept za jelo iz tiganja.

Sastojci: 

• 2 jaja 

• 200 g kisele pavlake 

• 1 kocka sira (po izboru: feta, sitni, mlad) 

• 130 ml jogurta 

• 4 kašike ulja 

• 100 g brašna 

• 1 kašičica praška za pecivo 

• Malo soli 

• Ulje

Priprema: U većoj činiji umutite jaja, pa dodajte kiselu pavlaku, izmrvljen sir, jogurt i ulje. Posebno prosejte brašno s praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu zajedno sa prstohvatom soli. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku masu. 

Tiganj blago podmažite uljem i dobro zagrejte. Sipajte otprilike 3 kutlače smese (u zavisnosti od veličine tiganja), ravnomerno rasporedite i poklopite. 

Pecite 3–4 minuta na umerenoj vatri, zatim pažljivo okrenite i ispecite i drugu stranu dok ne porumeni. Poslužite toplo – uz jogurt, ajvar ili omiljeni namaz. 

Savršeno za brz i ukusan doručak!

Espreso

Izvor:
Espreso/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar