Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT ZA MAĐARSKI LANGOŠ Vruć, ukusan i savršen za svaku priliku

11.03.2025. 14:04 14:14
Piše:
Izvor:
stil.kurir
langos
Foto: Freepik

Jako su ukusne pa pripazite da ne preterate s količinom

Sastojci za testo:

600 g brašna

1/2 l mleka

1 mala kašičica soli

1 mala kašičica šećera

20 g svežeg kvasca

2 kašike ulja

Nadev:

rendani sir,

seckana slanina,

pavlaka ili mileram

Priprema:

1. Iseckani kvasac prelijte mlakim mlekom i pospite šećerom.

2. U veliku posudu prosejte brašno, dodajte so, dve kašike ulja i nadošli kvasac, pa zamesite testo i ostavite ga na toplom da se diže oko 30 minuta. Kad naraste, dobro ga umesite i podelite na deset jednakih delova. Razvaljajte ih u malene krugove nalik na palačinke, pa pržite u dubokom i vrućem ulju.

3. Još vruće testo premažite pavlakom ili mileramom. Po želji, možete dodati tanko naseckanu i proprženu slaninu, a langoše možete posuti i samo sitno narendanim trapistom.

Izvor:
stil.kurir
Piše:
Pošaljite komentar