Рецепт који осваја све за столом! ХЛЕБ ОД ТЕСТА ЗА ПИЦУ у облику новогодишње јелке ИДЕАЛАН избор за празничне вечери
Спрема се лако, а гарантовано ће у њему уживати сви чланови породице, посебно они најмлађи.
Укусни и ароматични залогаји од теста за пицу идеалан су избор за празнична дружења. Припрема је изразито једноставна - потребно је само неколико квалитетних састојака (од којих је главни готово тесто за пицу), мало труда и добре воље. Куглице ће из рерне изаћи спојене, а идеја је да укусне округласте залогаје одвајате један од другог и уживате у њиховом хрскавом укусу. Ово сласно новогодишње дрвце можете послужити уз умак од парадајза, ајвар, неки сирни намаз или било шта друго по укусу.
Састојци:
тесто за пицу 500 г
јаје
250г моцареле
60г маслаца
50г пармезана
листићи свежег босиљка
кашичица листића свежег першуна
кашичица ружмарина
со и бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 220 степени Целзјусових, а за то време велики плех за печење обложите папиром за печење. Моцарелу нарежите на комадиће и оставите са стране. На побрашњеној површини поделите тесто за пицу на два дела. Сваки комад теста развуците и разваљајте у дугачки правоугаоник, а затим изрежите тесто на квадрате величине 5 цм (требаће вам укупно 33 комада). Омотајте квадратић теста око сваког комада моцареле, формирајући чврсто затворену куглу.
Куглице затим слажите на плех за печење у облику новогодишњег дрвета, тако да се додирују. Куглице теста премажите јајетом размућеним с једном кашичицом млаке воде и пеците док куглице не порумене, 15-20 минута. У међувремену измешајте растопљени маслац, пармезан и зачинско биље. Премажите печене куглице ароматизираним маслацем.
Послужите топло уз омиљени прилог.