Recept koji osvaja sve za stolom! HLEB OD TESTA ZA PICU u obliku novogodišnje jelke IDEALAN izbor za praznične večeri
Sprema se lako, a garantovano će u njemu uživati svi članovi porodice, posebno oni najmlađi.
Ukusni i aromatični zalogaji od testa za picu idealan su izbor za praznična druženja. Priprema je izrazito jednostavna - potrebno je samo nekoliko kvalitetnih sastojaka (od kojih je glavni gotovo testo za picu), malo truda i dobre volje. Kuglice će iz rerne izaći spojene, a ideja je da ukusne okruglaste zalogaje odvajate jedan od drugog i uživate u njihovom hrskavom ukusu. Ovo slasno novogodišnje drvce možete poslužiti uz umak od paradajza, ajvar, neki sirni namaz ili bilo šta drugo po ukusu.
Sastojci:
testo za picu 500 g
jaje
250g mocarele
60g maslaca
50g parmezana
listići svežeg bosiljka
kašičica listića svežeg peršuna
kašičica ružmarina
so i biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzjusovih, a za to vreme veliki pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Mocarelu narežite na komadiće i ostavite sa strane. Na pobrašnjenoj površini podelite testo za picu na dva dela. Svaki komad testa razvucite i razvaljajte u dugački pravougaonik, a zatim izrežite testo na kvadrate veličine 5 cm (trebaće vam ukupno 33 komada). Omotajte kvadratić testa oko svakog komada mocarele, formirajući čvrsto zatvorenu kuglu.
Kuglice zatim slažite na pleh za pečenje u obliku novogodišnjeg drveta, tako da se dodiruju. Kuglice testa premažite jajetom razmućenim s jednom kašičicom mlake vode i pecite dok kuglice ne porumene, 15-20 minuta. U međuvremenu izmešajte rastopljeni maslac, parmezan i začinsko bilje. Premažite pečene kuglice aromatiziranim maslacem.
Poslužite toplo uz omiljeni prilog.