Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept koji osvaja sve za stolom! HLEB OD TESTA ZA PICU u obliku novogodišnje jelke IDEALAN izbor za praznične večeri

27.12.2024. 17:47 17:54
Piše:
Izvor:
Srećna.republika
јелка
Foto: GPT

Sprema se lako, a garantovano će u njemu uživati svi članovi porodice, posebno oni najmlađi.

Ukusni i aromatični zalogaji od testa za picu idealan su izbor za praznična druženja. Priprema je izrazito jednostavna - potrebno je samo nekoliko kvalitetnih sastojaka (od kojih je glavni gotovo testo za picu), malo truda i dobre volje. Kuglice će iz rerne izaći spojene, a ideja je da ukusne okruglaste zalogaje odvajate jedan od drugog i uživate u njihovom hrskavom ukusu. Ovo slasno novogodišnje drvce možete poslužiti uz umak od paradajza, ajvar, neki sirni namaz ili bilo šta drugo po ukusu. 

Sastojci: 

testo za picu 500 g

jaje

250g mocarele

60g maslaca

50g parmezana

listići svežeg bosiljka 

kašičica listića svežeg peršuna

kašičica ružmarina 

so i biber

Priprema: 

Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzjusovih, a za to vreme veliki pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Mocarelu narežite na komadiće i ostavite sa strane. Na pobrašnjenoj površini podelite testo za picu na dva dela. Svaki komad testa razvucite i razvaljajte u dugački pravougaonik, a zatim izrežite testo na kvadrate veličine 5 cm (trebaće vam ukupno 33 komada). Omotajte kvadratić testa oko svakog komada mocarele, formirajući čvrsto zatvorenu kuglu.

Kuglice zatim slažite na pleh za pečenje u obliku novogodišnjeg drveta, tako da se dodiruju. Kuglice testa premažite jajetom razmućenim s jednom kašičicom mlake vode i pecite dok kuglice ne porumene, 15-20 minuta. U međuvremenu izmešajte rastopljeni maslac, parmezan i začinsko bilje. Premažite pečene kuglice aromatiziranim maslacem. 

Poslužite toplo uz omiljeni prilog.

SD

Izvor:
Srećna.republika
Piše:
Pošaljite komentar