light snow
0°C
19.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Воћни колач

05.04.2019. 23:08 23:13
Пише:
Фото: pixabay.com

Укусан и једноставан за припрему, баш као и сјајан начин да се потроши воће из замрзивача, јер ускоро стиже ново...

Састојци (за 10 особа):

- 4 беланцета,

- 7 кашика шећера,

- прстохват соли,

- 4 жуманцета,

- 100 мл уља,

- 100 мл кефира,

- 100 мл млека,

- 12 кашика глатког брашна,

- кесица прашка за пециво,

- кесица пудинга од ваниле,

- воће по избору,

- мало путера за премазивање плеха,

- 6 кашика гриза за посипање

Припрема:

1. Одвојити беланца и жуманаца, па од беланаца и прстохвата соли умутити чврст снег, поступно додавајући шећер, уз стално мућење миксером.

2. Потом додати један по један жуманцета, а између сваког додавања непрестано мутити.

3. Затим додати кефир и млеко. Брашно, пудинг и прашак за пециво добро измешати, па спојити са смесом од јаја и шећера. Бисквитна смеса мора да буде повезана, компактна и без грудвица.

4. Плех, калуп за печење колача, премазати путером и посути гризом. Три кашике, пола бисквитне смесе лагано улити, поравнати површину и запећи 5-6 минута у рерни prеthodno загрејаној на 180 степени.

5. На пола печени бисквит извадити из рерне, равномерно поређати воће,посути гризом, па лагано и пажљиво прелити с остатком бисквитне смесе.

6. Вратити у рерну и пећи на 170 степени док колач лепо не порумени, односно, око 15 минута.

7. Печени колач извадити из рерне, прохладити га и посути ванил или бурбон шећером.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пита с месом

Рецепт дана: Пита с месом

03.04.2019. 22:36 22:41
Рецепт дана: Салата од туњевине с кус-кусом

Рецепт дана: Салата од туњевине с кус-кусом

01.04.2019. 21:44 21:49