Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Voćni kolač

05.04.2019. 23:08 23:13
Piše:
Foto: pixabay.com

Ukusan i jednostavan za pripremu, baš kao i sjajan način da se potroši voće iz zamrzivača, jer uskoro stiže novo...

Sastojci (za 10 osoba):

- 4 belanceta,

- 7 kašika šećera,

- prstohvat soli,

- 4 žumanceta,

- 100 ml ulja,

- 100 ml kefira,

- 100 ml mleka,

- 12 kašika glatkog brašna,

- kesica praška za pecivo,

- kesica pudinga od vanile,

- voće po izboru,

- malo putera za premazivanje pleha,

- 6 kašika griza za posipanje

Priprema:

1. Odvojiti belanca i žumanaca, pa od belanaca i prstohvata soli umutiti čvrst sneg, postupno dodavajući šećer, uz stalno mućenje mikserom.

2. Potom dodati jedan po jedan žumanceta, a između svakog dodavanja neprestano mutiti.

3. Zatim dodati kefir i mleko. Brašno, puding i prašak za pecivo dobro izmešati, pa spojiti sa smesom od jaja i šećera. Biskvitna smesa mora da bude povezana, kompaktna i bez grudvica.

4. Pleh, kalup za pečenje kolača, premazati puterom i posuti grizom. Tri kašike, pola biskvitne smese lagano uliti, poravnati površinu i zapeći 5-6 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

5. Na pola pečeni biskvit izvaditi iz rerne, ravnomerno poređati voće,posuti grizom, pa lagano i pažljivo preliti s ostatkom biskvitne smese.

6. Vratiti u rernu i peći na 170 stepeni dok kolač lepo ne porumeni, odnosno, oko 15 minuta.

7. Pečeni kolač izvaditi iz rerne, prohladiti ga i posuti vanil ili burbon šećerom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pita s mesom

Recept dana: Pita s mesom

03.04.2019. 22:36 22:41
Recept dana: Salata od tunjevine s kus-kusom

Recept dana: Salata od tunjevine s kus-kusom

01.04.2019. 21:44 21:49