Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Torta od jabuka

19.04.2018. 16:43 16:46
Piše:
Foto: pixabay.com

Ako vam ovih dana nedostatak vremena zadaje najviše muka, evo kako da uprkos tome napravite sjajnu poslasticu. Za njegovu pripremu malo vremena je sasvim dovoljno...

Sastojci:

- 6 jabuka (oko 700 grama),

- 1/2 limuna,

- 100 g margarina ili maslaca,

- 200 g šećera u prahu,

- 200 ml mleka,

- 200 g glatkog brašna,

- 2 jajeta,

- prašak za pecivo,

- vanil šećer,

- 1/4 kašičice soli,

- kašičica cimeta,

- 100 g suvog grožđa,

- kašika glatkog brašna

Priprema:

1. Jabuke oljuštiti, prepoloviti i po kraćoj strani iseći na šnite.

2. Po jabukama naribati koricu limuna, pa poprskati limunovim sokom i sve promešati.

3. Mekani maslac/margarin i šećer dobro izmiksati, pa dodati vanil šećer i jaja, a zatim umutiti u glatku smesu.

4. Prosejati brašno s praškom za pecivo i u tu smesu dodati so, a potom i malo mleka, pa sve umutiti mikserom. Mleko postepeno dodavati.

5. Po jabukama posuti cimet, promešati, pa spojiti sa smesom od jaja i brašna. Mešati špatulom da se jabuke dobro oblože testom.

6. Suvo grožđe, prethodno natopljeno u mlakoj vodi, ocediti, prosušiti i zatim pomešati s kašikom brašna.

7. Kalup prečnika 26 centimetara obložiti papirom za pečenje, pa izliti pola smese. Rasporediti suvo grožđe odozgo, pa uliti ostatak smese.

8. Odozgo se može, po želji, ukrasiti šnitama jabuka.

9. Peći oko 45 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

10. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Salata s piletinom

Recept dana: Salata s piletinom

15.04.2018. 12:57 13:00
Recept dana: Topli sendviči s tunjevinom

Recept dana: Topli sendviči s tunjevinom

13.04.2018. 11:10 11:14