Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Поховани лук

20.04.2017. 17:58 18:03
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Овако припремљен лук можете да сервирате као пређело, укусну грицкалицу или прилог уз главно јело.

Састојци:

5 главица црног лука,

2 дл млека,

100 г брашна,

2 јајета,

100 г презли,

100 г кукурузног брашна,

со и бибер по укусу

Припрема:

1. Лук исећи на колутове и раздвојити.

2. У посуду сипати млеко и у њега потопити колутове лука.

3. Оставити 15 минута да одстоји и за то време умутити јаја и посолити их.

4. Презле промешати са кукурузним брашном.

5. Колутове лука уваљати прво у брашно, потом у јаја и на крају у мешавину презли и кукурузног брашна.

6. Пржити у дубокој масноћи.

Пише:
Пошаљите коментар