Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pohovani luk

20.04.2017. 17:58 18:03
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Ovako pripremljen luk možete da servirate kao pređelo, ukusnu grickalicu ili prilog uz glavno jelo.

Sastojci:

5 glavica crnog luka,

2 dl mleka,

100 g brašna,

2 jajeta,

100 g prezli,

100 g kukuruznog brašna,

so i biber po ukusu

Priprema:

1. Luk iseći na kolutove i razdvojiti.

2. U posudu sipati mleko i u njega potopiti kolutove luka.

3. Ostaviti 15 minuta da odstoji i za to vreme umutiti jaja i posoliti ih.

4. Prezle promešati sa kukuruznim brašnom.

5. Kolutove luka uvaljati prvo u brašno, potom u jaja i na kraju u mešavinu prezli i kukuruznog brašna.

6. Pržiti u dubokoj masnoći.

Autor:
Pošaljite komentar