Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pohovane šnicle i pire krompir

15.03.2018. 11:48 11:52
Piše:
Foto: pixabay.com

Kao i u modi, tako i u gastronomiji, klasika nikada ne izlazi iz mode. Pohovano meso i pire jedna je od tih „uvek mladih“ gastro kombinacija.

Sastojci (za 4 osobe):

- 1/2 kg svinjskih šnicli,

- 2 jajeta,

- vegeta,

- so po ukusu,

- brašno,

- prezla,

- mast za poovanje,

- 6 većih krompira,

- malo mleka

Priprema:

1. Šnicle posoliti i lagano izlupati, pa ih posuti vegetom.

2. Zatim ih uvaljati u brašno, jaja i na kraju u prezle.

3. Zagrejati mast, pa staviti šnicle i potom smanjiti vatru. Peći dok se ne dobije lepa boja.

4. Oljuštiti krompire, staviti ih da se kuvaju, pa ih posoliti.

5. Kuvan krompir procediti, lagano usitniti u to dodati decilitar vrućeg mleka i po želji posoliti i dodati malo masti od pohovanja.

6. Servirati tople šnicle i pire kromir uz neku salatu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Punjena jaja

Recept dana: Punjena jaja

12.03.2018. 11:39 11:41
Recept dana: Pasta sa pečurkama

Recept dana: Pasta sa pečurkama

06.03.2018. 19:23 19:25