Recept dana: Pohovane šnicle i pire krompir
15.03.2018.
11:48
11:52
Komentari (0)
Kao i u modi, tako i u gastronomiji, klasika nikada ne izlazi iz mode. Pohovano meso i pire jedna je od tih „uvek mladih“ gastro kombinacija.
Sastojci (za 4 osobe):
- 1/2 kg svinjskih šnicli,
- 2 jajeta,
- vegeta,
- so po ukusu,
- brašno,
- prezla,
- mast za poovanje,
- 6 većih krompira,
- malo mleka
Priprema:
1. Šnicle posoliti i lagano izlupati, pa ih posuti vegetom.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, jaja i na kraju u prezle.
3. Zagrejati mast, pa staviti šnicle i potom smanjiti vatru. Peći dok se ne dobije lepa boja.
4. Oljuštiti krompire, staviti ih da se kuvaju, pa ih posoliti.
5. Kuvan krompir procediti, lagano usitniti u to dodati decilitar vrućeg mleka i po želji posoliti i dodati malo masti od pohovanja.
6. Servirati tople šnicle i pire kromir uz neku salatu.