Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pohovane bukovače

22.08.2018. 19:53 19:54
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Bukovača je ukusna jestiva gljiva i odlično pomoćno lekovito sredstvo, naročito efikasno u borbi protiv visokog pritiska, povišenog nivoa holesterola i infekcija, kao i oslabljenog imuniteta.

Sastojci (za 4 osobe):

- 250 g bukovača,

- 2 jajeta,

- po potrebi malo glatkog brašna,

- 1 dl mleka,

- vegete, soli i bibera po ukusu

Priprema

1. Bukovače poređati na tanjir ili tacnu, pa ih lagano posuti vegetom.

2. Umutiti jaja, brašno, mleko i začine, kao za testo za palačinke, ali gušće.

3. Umakati bukovače u smesu i pržiti ih na ulju ili masti. Pritom je vađno da se pazi da ulje ne bude previše vruće kako bi bukovača omekšala. Pržiti oko 3 minuta sa svake strane.

4. Servirati kao samostalno jelo uz malo pavlake ili svežu salatu, a ovako pripremljene bukovače mogu biti i vrlo ukusan prilog.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Salata s piletinom i slaninom

Recept dana: Salata s piletinom i slaninom

20.08.2018. 19:13 19:21
Recept dana: Mini Pavlova

Recept dana: Mini Pavlova

10.08.2018. 18:56 18:58