Рецепт дана: Подварак
Дошло је време за домаћи подварак с месом, уз подсећање да треба да буде маснији, те не штедите на маст, односно, уљу.
Састојци:
- 2 кг киселог купуса,
- суво месо по укусу и меснате сланинице,
- 3 главице црног лука,
- свежа црвена паприка,
- сува паприка,
- 3 кашике масти (или око 150 мл уља),
- 3 чена белог лука,
- алева слатка паприка,
- суви зачин,
мало млевеног и бибера у зрну
Припрема:
1. Ситно исецкати купус и додати масноћу.
2. Ситно исецкати лук и динстати га на масти, затим додати једну ситно сецкану свежу и суву паприку, па заједно с луком динстати око 5 минута. На крају све заједно пропржити и додати мало алеве паприке.
3. У шерпу за кување ставити предходно направљену смесу, па затим преко тога исецкани и зачињени купус и месо. Одгоре исецкати бели лук, додати мало млевеног бибера и суви зачин. Све промешати и налити мало водом да прекрије купус.
4. Динстати на тихој ватри око сат времена, а затим запећи у рерни загрејаној на 200 степени још око сат времена.