Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Podvarak

03.12.2018. 12:17 12:20
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Došlo je vreme za domaći podvarak s mesom, uz podsećanje da treba da bude masniji, te ne štedite na mast, odnosno, ulju.

Sastojci:

- 2 kg kiselog kupusa,

- suvo meso po ukusu i mesnate slaninice,

- 3 glavice crnog luka,

- sveža crvena paprika,

- suva paprika,

- 3 kašike masti (ili oko 150 ml ulja),

- 3 čena belog luka,

- aleva slatka paprika,

- suvi začin,

malo mlevenog i bibera u zrnu

Priprema:

1. Sitno iseckati kupus i dodati masnoću.

2. Sitno iseckati luk i dinstati ga na masti, zatim dodati jednu sitno seckanu svežu i suvu papriku, pa zajedno s lukom dinstati oko 5 minuta. Na kraju sve zajedno propržiti i dodati malo aleve paprike.

3. U šerpu za kuvanje staviti predhodno napravljenu smesu, pa zatim preko toga iseckani i začinjeni kupus i meso. Odgore iseckati beli luk, dodati malo mlevenog bibera i suvi začin. Sve promešati i naliti malo vodom da prekrije kupus.

4. Dinstati na tihoj vatri oko sat vremena, a zatim zapeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni još oko sat vremena.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Tortilje s pečurkama

Recept dana: Tortilje s pečurkama

28.11.2018. 18:21 18:26
Recept dana: Rižoto s tunjevinom

Recept dana: Rižoto s tunjevinom

25.11.2018. 15:50 15:57