Рецепт дана: Пита с месом
Пита с месом или бурек, јело пођеднако фино и укусно и кад је топло, и кад се охлади. Довољан је само јогурт, можда пиво, а и свака салата јој одговара…
Састојци (за 2 особе):
- 500 г глатког брашна,
- 3 кашичице соли,
- мало вегете и бибера,
- главица црвеног лука,
- 3 кромпира,
- 500 г мешаног млевеног меса
Припрема:
1. Брашно, со, уље и топлу воду замесити рукама и по потреби додати још брашна и топле воде.
2. Оставити да се диже 45 минута на топлом месту и прекрити крпом.
3. Пола килограма мешаног млевеног меса, со, вегету, бибер и ситно исецкани црвени лук помешати и оставити на пола сата да одстоји.
4. У међувремену надошло тесто разваљати и поуљити, па оставити 15 минута да одстоји. Након што је тесто одстојало, на њега ставити месо (месу додати три изрибана кромпира), затим заролати тесто према унутрашњости с обе стране и поређати у науљену тепсију.
5. Ставити да се пече у рерни загрејаној на 220 степенинеких 40 минута.
6. Неких десетак минута пред крај извадити питу, разрезати и полити кључалом водом у коју се стави со и уље. Вратити назад у рерну да се запече још десетак минута.