Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Ледена диња

18.07.2017. 10:58 11:03
Пише:
Фото: pixabay.com

Кад, ако не сад – темепратуре преко 30 степени у комбинацији са мирисним дињама на пијачним тезгама - би у најкраћем била препорука да обавезно пробате овај ледени десерт.

Састојци (за 10 особа):

- 700 г ананас диње (очишћене),

- 200 г шећера,

- 4 дл тучене слатке павлаке,

- 1 лимун

Припрема:

1. Лимун добро опрати (изрибати четкицом под млазом воде), па га ољуштит и жуту корицу исећи на танке резанце.

2. Прокувати их у 2 дл воде, у којој је prеthodno растопљен шећер.

3. Корицу извадити и ставити у фрижидер, а сируп охладити.

4. Дињу очистити од коре и коштица, па „месо“ исећи на коцке и потом измиксати у глатку кашу.

5. Каши додати охлађени сируп као и сок од пола лимуна, па све сјединити са тученом слатком павлаком.

6. Усути у прикладну посуду и ставити у замрзивач да се охлади.

7. Повремено (барем на сваких сат и по) промешати сладолед како би се разбили кристалићи, а сладолед био пенаст.

7. Пре служења, посути одгоре скувану и охлађену лимунову корицу.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Салата од патлиџана и роштиљ

Рецепт дана: Салата од патлиџана и роштиљ

12.07.2017. 16:16 16:25
Рецепт дана: Лагана паста са поврћем

Рецепт дана: Лагана паста са поврћем

10.07.2017. 16:12 16:19