Рецепт дана: Лажна сарма
Класична сарма, као што је познато, припрема се од млевеног меса. Овог пута предлажемо да је „смотате“ мало другачије: са нарибаним кромпиром и сланином.
Састојци:
- 3 кромпира,
- мања главица лука,
- 4 чена белог лука,
- 2 јајета,
- шака пиринча,
- неколико режњева сланине,
- главица киселог купуса,
- кашичица црвене паприке,
- соли и бибера по укусу
- кашичица вегете
За запршку:
- кашика масти,
- врхом пуна кашика брашна,
- кашичица млевене црвене паприке
Припрема:
1. Ољуштити црвени и бели лук, а затим и кромпир.
2. Изрендати кромпир и бели лук, а црвени исецкати.
3. Ситно исецкати сланину, па додати бибер, млевену црвену паприку, со и вегету.
4. Све добро промешати.
5. Одвојити листове киселог купуса и сваком одсећи главну жилу.
6. Пунити листове филом, па завити.
7. Напунити посуду сармом, на врх ставити један лист купуса, па све заједно залити водом.
8. Сарму поклопити мањим поклопцем и пустити да се кува.
9. Пред сам крај додати запршку од масти, брашна и црвене млевене паприке.