Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lažna sarma

18.10.2017. 15:29 15:32
Piše:
Foto: pixabay.com

Klasična sarma, kao što je poznato, priprema se od mlevenog mesa. Ovog puta predlažemo da je „smotate“ malo drugačije: sa naribanim krompirom i slaninom.

Sastojci:

- 3 krompira,

- manja glavica luka,

- 4 čena belog luka,

- 2 jajeta,

- šaka pirinča,

- nekoliko režnjeva slanine,

- glavica kiselog kupusa,

- kašičica crvene paprike,

- soli i bibera po ukusu

- kašičica vegete

Za zapršku:

- kašika masti,

- vrhom puna kašika brašna,

- kašičica mlevene crvene paprike

Priprema:

1. Oljuštiti crveni i beli luk, a zatim i krompir.

2. Izrendati krompir i beli luk, a crveni iseckati.

3. Sitno iseckati slaninu, pa dodati biber, mlevenu crvenu papriku, so i vegetu.

4. Sve dobro promešati.

5. Odvojiti listove kiselog kupusa i svakom odseći glavnu žilu.

6. Puniti listove filom, pa zaviti.

7. Napuniti posudu sarmom, na vrh staviti jedan list kupusa, pa sve zajedno zaliti vodom.

8. Sarmu poklopiti manjim poklopcem i pustiti da se kuva.

9. Pred sam kraj dodati zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Slatka pita sa sirom

Recept dana: Slatka pita sa sirom

12.10.2017. 12:43 13:02
Recept dana: Špagete sa orasima i parmezanom

Recept dana: Špagete sa orasima i parmezanom

09.10.2017. 13:31 13:35