broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Краљевска гибаница

24.01.2018. 15:06 15:12
Пише:
Извор: pixabay.com

Мало је оних који не воле гибаницу. Још кад се направи по краљевској рецептури... Неодољиво до последњег залогаја.

Састојци:

- 500 г кора за питу,

- 400 г сира,

- 250 г младог кајмака,

- мало млека,

- 4 јајета,

- чапа киселог млека,

- 50 г путера,

- соли по укусу

Припрема:

1. Умутити добро јаја виљушком, па додати кисело млеко, дробљени сир и кајмак.

2. Све добро сјединити, па додати мало млека, колико да смеса буде ређа и потом посолити по укусу.

3. Отопити путер, па њиме намазати тепсију и затим ставити коре са сваке стране тепсије -  пола да буде унутра, а половина коре да буде споља, јер ће се тим половинама на крају све прекрити.

4. Потом сипати фил кашиком, око 3 кашике, па узети кору и згужвати је тако да стане од ивице до ивице тепсије.

5. Попрскати отопљеним путером коре, па опет ставити фил. И тако док се не потроше коре и фил.

6. Премазати последњу кору филом и путером, па прекрити оним половинама које су остале да висе са стране.

7. Све фино „ушушкати“ и ставити одозго фил и путер.

8. Пећи гибаницу на 180 степени око 35-40 минута, у зависности од рерне. 

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњене паприке из рерне

Рецепт дана: Пуњене паприке из рерне

20.01.2018. 11:25 11:28
Рецепт дана: Кисели купус с кромпиром

Рецепт дана: Кисели купус с кромпиром

17.01.2018. 10:27 10:31