Recept dana: Hrskava piletina
Piletina je nezaobilazan sastojak mnogih jela kako zbog prijatnog ukusa, tako i zbog lake pripreme i ekonomičnosti, koja je važna stavka svake domaćice. Osim što pruža bezbroj mogućnosti kada je kreiranje obroka u pitanju, pileće meso se fenomenalno uklapa u preporuke za zdrav stil života.
Sastojci (za 1 osobu):
- komad pilećeg belog mesa,
- soli i bibera po ukusu,
- malo karija,
- 1 belance,
- 2 kašike kukuruznog kornfleksa,
- 2 kašike susama,
- 2 kašike suncokreta,
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
1. Skuvati komad mesa, pa ocediti od vode, pa posoliti, pobiberiti i začiniti karijem.
2. U jednu posudu staviti nemućeno belance, a u drugoj pomešati kornfleks (rukama usitnjen) i semenke.
3. Meso provući kroz belance, pa uvaljati u mešavinu semenki i kornfleksa.
4. Staviti na pek papir, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. 5. Kada se meso zapeče, izvaditi ga iz rerne, preliti limunovim sokom i vratiti u rernu na još desetak minuta da se peče na 200 stepeni.
6. Poslužiti toplo, uz komad hleba i salatu.