Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Hrskava piletina

07.06.2018. 13:25 13:29
Piše:
Foto: pixabay.com

Piletina je nezaobilazan sastojak mnogih jela kako zbog prijatnog ukusa, tako i zbog lake pripreme i ekonomičnosti, koja je važna stavka svake domaćice. Osim što pruža bezbroj mogućnosti kada je kreiranje obroka u pitanju, pileće meso se fenomenalno uklapa u preporuke za zdrav stil života.

Sastojci (za 1 osobu):

- komad pilećeg belog mesa,

- soli i bibera po ukusu,

- malo karija,

- 1 belance,

- 2 kašike kukuruznog kornfleksa,

- 2 kašike susama,

- 2 kašike suncokreta,

- sok od 1/2 limuna

Priprema:

1. Skuvati komad mesa, pa ocediti od vode, pa posoliti, pobiberiti i začiniti karijem.

2. U jednu posudu staviti nemućeno belance, a u drugoj pomešati kornfleks (rukama usitnjen) i semenke.

3. Meso provući kroz belance, pa uvaljati u mešavinu semenki i kornfleksa.

4. Staviti na pek papir, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. 5. Kada se meso zapeče, izvaditi ga iz rerne, preliti limunovim sokom i vratiti u rernu na još desetak minuta da se peče na 200 stepeni.

6. Poslužiti toplo, uz komad hleba i salatu.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Belgijski vafli

Recept dana: Belgijski vafli

05.06.2018. 13:25 13:30
Recept dana: Voćni kolač

Recept dana: Voćni kolač

23.05.2018. 12:07 12:19